K najpredávanejším vianočným stromom patrí borovica čierna

20.12.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 20. decembra (TASR) - Na Vianoce so živým stromčekom namiesto umelého sa pripravuje veľa rodín aj vo vranovskom regióne.
Vianočné darčeky si tak budú členovia niektorých domácností rozbaľovať najčastejšie pod borovicou, ale aj smrekom či jedličkou.
Súkromný podnikateľ Martin Boroš, ktorý pestuje vianočné stromčeky na sedemhektárovom pozemku pri Vranove nad Topľou, pre TASR poznamenal, že tradičný symbol Vianoc ponúka svojim zákazníkom na viacerých predajných miestach už viac ako týždeň. K dnešnému dňu si ho zakúpilo takmer 600 zákazníkov.
"Na našej plantáži vyrežeme každoročne 700 až 1000 stromov. Vysadili sme tu pred ôsmimi rokmi asi 18.000 kusov borovice čiernej, ktorá patrí k najvyhľadávanejším vianočným stromčekom u nás, " podotkol Boroš.
Kupujúci majú podľa jeho slov záujem aj o ďalšie druhy stromčekov. "Z celkového predaja tvorí asi 20 percent smrek obyčajný, predáme aj pár smrekov pichľavých. Mimo vlastnej produkcie dovážame z Dánska jedľu kaukazskú, " priblížil Boroš.
 

Vyberte región